Október 3-án reggel épp a híreket néztük, amikor egy különleges beszámolóra lettünk figyelmesek. Ez nem volt más, mint a Temporada Alta megnyitója. Azonnal menni akartam! De azt még véletlenül sem sejtette, hogy a párom egy meglepetést tervezett be erre az estére. 

Mi volt a meglepetés? Egy romantikus este a világ legromantikusabb városában: Velencében Gironában. 

Miért volt különleges a megnyitó?

Minden év október elején elkezdődik a Temporada Alta elnevezésű fesztivál. A megnyitó estéjén az Óváros sötétségbe borul; a lámpákat lekapcsolják. Az utcákat csak azok a kézműves szobrok világítják meg, amik állványként szolgálnak a tűznek. Mindez teljesen új színben tünteti fel a már ismert járdákat és épületeket.

Mozgó, virágra emlékeztető építmény az Óvárosban. 

Tudnod kell, hogy ezen az éjszakán nincs kiindulási pont vagy végállomás. Fel-le sétálhattunk a központban úgy, ahogy nekünk megfelelt. Egyetlen dolgot kellett figyelembe vennünk: ahhoz, hogy minden utcai szobrot meg tudjunk nézni, másfél órára volt szükségünk. Az egész "kiállítás" három órán át tartott. 

"Tűkígyó" az Onyar folyón. 

Igen, ennek a fantasztikus megnyitónak vége. De ne csüggedjetek: jövőre még ellátogathattok ide. Vagy, ha éppen Girona közelében jártok, nézzetek be valamelyik előadásra. 

Koncert és lámpások az erődben. 

Mi az a Temporada Alta?

A Temporada Alta egy előadóművészi fesztivál, amit Girona és Salt városában tartanak minden év októberében, novemberében és decemberében. 

1992-ben alapították azzal a céllal, hogy fejlesszék a helyi előadóművészetet. A Bitò Produccions irányítása alatt azonban a fesztivál hamar kinőtte magát. Napjainkban kb. 830 előadást tekinthetnek meg az idelátogatók. 

Mint a hazai, mint a nemzetközi sajtó úgy tartja számon, mint Spanyolország legjobb előadóművészi fesztiválját. 

Ha több infóra van szükséged, szeretnéd letölteni a programfüzetet vagy jegyeket szeretnél venni, kattints az alábbi gombokra. Figyelem, a kattintással a blogot is elhagyod. ;)

Ha tetszett a bejegyzés, látogass el a blog Facebook oldalára is. Képek, videók és még több sztori vár!

Csak kattints az alábbi képre, ami automatikusan átirányít a Facebookra. ;)