Adott egy hatalmas erdő, egy pici falu és egy karácsonyi vásár. Kell ennél több?

Az Espinelves nevű falu Katalónia talán legnagyobb erdejében, a Montseny-Guilleries-ben található. Az idelátogatókat hamisítatlan katalán romantika várja: csodás fák, tiszta víz és levegő. A katalánok körében azonban nem emiatt híres a település, hanem a karácsonyi vásárról.

fesztiválok

Az Espinelves-i vásár ugyanis egyike a legnagyobb egyedi karácsonyi vásároknak Katalóniában. Gondozott utcák és házak, valamint a kandallókban ropogó fa illata vár minden fesztiválozót. Tavaly, amikor a környéken kirándultunk, olyan érzésem volt, mintha csak a régi szomszédokhoz mentem volna látogatóba.

fesztiválok
Credit: Sergio Calleja/Flickr

Itt beszerezheted a karácsonyfád, az apró szobrokat a Betlehemhez, de csodás kézműves standokban és értékes élelmiszerekben is gyönyörködhetsz. 

Tavaly is volt itt minden, amire az ember vágyhat: karácsonyfák, játékok, fagyöngy, churros, gesztenye. 

fesztiválok

Megtudtam, hogy a gesztenyét itt nemcsak sütve fogyasszák. Készítenek belőle lisztet, kenyérre kenhető krémet (a mogyoróvajra hasonlít), mézet, de még teát is! :) Mi egy adag sült gesztenyét vettünk. Isteni volt!

fesztiválok

Ha épp erre jársz, december 13-ig még ellátogathatsz a karácsonyi vásárba.

Amennyiben tetszett a bejegyzés, látogass el a blog Facebook oldalára. Csak kattints az alábbi képre. A gomb automatikusan átirányít Facebookra. ;)

fesztiválok