Bár feszegettük már a politikát és "nagyon" okos expat tanácsokat is adtam nektek, ne feledkezzünk meg arról, hogy ez a blog valójában Katalóniát szeretné bemutatni nektek. A helyi kultúrát és a gasztronómiát, miközben utazási tippeket is olvashattok. Leginkább olyan helyeket láthattok majd, amiket a külföldi turisták még nem fedeztek fel maguknak, de lesz bőven szó Barcelonáról is. Mint például ma. ;)

Az október Barcelonában egyet jelent a szép időjárással (a forróságok elmúltak), kisebb tömeggel, olcsóbb szállodai szobákkal (a főszezon után mindig csökkennek az árak) és, mint mindig, ... csodálatos látnivalókkal. A hagyományos, minden útikönyvben fellelhető programokat most hagyjuk. Hozok helyettük 5 olyan programot, ami legtöbb könyvből kimaradt.

1. Élvezd a napsütést valamelyik teraszon a Gracia vagy El Born negyedekben

Az október egyet jelent a déli napsütés élvezetével valamelyik teraszon.

És a Gracia az egyik legjobb hely, ha teraszokat keresel. A hangulatos, már-már falusias terek szinte hívogatnak, hogy elfogyassz egy csésze kávét vagy igyál egy jó minőségű cava-t (a cava a katalán pezsgő). A Plaça de la Vila de Gracia és a Plaça de la Virreina tereken pont a hamisítatlan mediterrán hangulattal találkozhatsz, ami annyira jellemző Barcelonára.

tippek turistáknak
A kép illusztráció. 

A házigazdák a középkori El Born negyedben is teraszokkal csábítják a turistákat, főleg a gótikus Santa Maria del Mar templom környékén. Tökéletes pihenőhely, amikor épp az egyedülálló dizájner butikokban való keresgetéstől szeretnél megpihenni.

Gracia, metró: L3 (megálló: Fontana)

El Born, metró: L4 (megálló: Jaume I)

2. Vegyél részt az éjszakai látványosságon a La Pedrerán

A La Pedrera, Antoni Gaudí mesterműve az emblematikus Passeig de Garcia-n helyezkedik el. Ez az épület a színhelye annak a látványos éjszakai audiovizuális műsornak, melynek címe "Az eredet".

A fényekből, zenéből és videófelvételekből álló látványosság az élet eredetéhez viszi vissza a látogatót. Véleményem szerint mindenképpen érdemes felfedezni, ahogy a csodálatos tetőterasz természeti tájjá változik (fákká, erdővé). Ezzel egyidőben betekintést nyerhetsz Gaudí kreatív elképzeléseibe is, akinek a természet volt a legfőbb múzsája. Az estét egy pohár cava zárja a csillagok alatt. Azért, ez elég jól hangzik, nem? ;)

La Pedrera: A kezdetek, minden nap 21.00 - 23.00, ár: 34€, több infó + jegyek: lapedrera.com

3. Egyél gombát egy tradicionális étteremben

A katalánok szenvedélyesen rajonganak a gombák iránt. Októberben rendszeresen járnak gombászni a közeli erdőkbe. Ez a tevékenység az utóbbi időben annyira népszerű lett, hogy a katalán kormány még egy külön adót is bevezetett emiatt.

A gomba mindig a tányéron végzi. Ha Barcelonában szeretnél kipróbálni valami helyi őszi különlegességet, látogassatok el a Can Vallés étterembe, ahol kitűnő főtt kolbász szolgálnak fel gombával (botifarra de perol amb bolets).

Can Valles, Carrer d’Aragó 95, metró: L1 (megálló: Rocafort), canvalles.es

4. Biciklizz a napsütésben

Pedálozz végig a középkori utcákon és festői tereken, miközben a nap az arcodba süt, és a szél játszik a hajaddal.

tippek turistáknak
A kép illusztráció. 

5. Látogass el a Poble Nou piacaira

Októberben a Poble Nou negyedben két piacnak is örülhetünk.

A Palo Alto piacon dizájn, vintage és kézműves dolgokat találsz, de vannak itt galériák, workshop-ok és élő zene is.

Ezzel szemben a Two Market a legolcsóbb second-hand piac Barcelonában. Itt minden ugyanannyiba kerül ... az ár 1 €!

Palo Alto piac, 2015. október 3. - 4., 11.00 - 21.00, metró: L4 (megálló: Poble Nou), paloaltomarket.com
Two Market, 2015. október 4., 10.00 - 17.00, metró: L4 (megálló: Bogatell), twomarket.es

+1 Innocence + Exeperience Tour 2015

Október 5. - 10. között a U2 ad koncertet a Palau Sant Jordi-ban. Jegyek itt igényelhetők.

Forrás: itt

 

Amennyiben tetszett a bejegyzés, látogass el a blog Facebook oldalára. 


Csak kattints az alábbi képre. A gomb automatikusan átirányít Facebookra. ;)

tippek turistáknak