Ha már egyszer elkezdtem, akkor folytatom. Bár úgy gondolom, hogy Barcelona nem a legjobb hely, ha Katalóniát szeretnéd megismerni, de tény, hogy egy csodás világváros; ahogy az is, hogy a külföldi turisták legtöbbje még mindig csak ide látogat el (kivéve a franciákat, ők már felfedezték a Pireneusokat). ;) Ezért arra gondoltam, ma beszélhetnénk arról, mit érdemes megnézni és/vagy kipróbálni Barcelonában novemberben. 

tippek turistáknak

1. Élvezd a napsütést az egyik teraszon

Már-már elcsépelt, de igaz: Barcelonában még novemberben is bőven akad alkalmunk arra, hogy élvezzük a napsütést. Ebben a hónapban próbáld ki a Sants negyedben, a Plaça d’Osca-n található valamelyik bárt és annak teraszát. Hidd el, úgy fog tűnni, mintha egy kisebb település közepére csöppentél volna.

Egy másik tér, ahol hihetetlenül lassan telik az idő a Plaça de la Concordia a Les Corts negyedben. Próbáljátok ki a tapas-t a Fragments Cafe-ban.

tippek turistáknak

Plaça d’Osca, metro L1 vagy L5 (megálló Plaça de Sants)
Plaça de la Concordia, metro L3 (megálló Les Corts)

2. Kóstold meg a churros-t forró csokoládéval

Oké, bevallom, hogy a churros nem katalán, hanem spanyol étel. De egyszer az életben muszáj kipróbálni! Tudnod kell, hogy ez egy nagyon elterjedt „snack“ Barcelonában az őszi és téli hónapokban. A tésztáját leginkább a donut tésztájához hasonlítanám. Hosszúkás, és olajban sütik ki. A legjobb fogyasztási módok: porcukorral meghintve vagy forró csokoládéba mártva. ;)

A városban még mindig találhatunk pár autentikus helyet, ahol megkóstolhatjuk ezt az édességet. Próbáld csak ki La Pallaresa-t vagy Viader-t.

tippek turistáknak

Granja La Pallaresa, Carrer Petritxol 11, metro L3 (megálló Liceu)
Granja Viader, Carrer Xuclà 4-6, metro L3 (megálló Liceu), Granjaviader.cat

3. Élvezz egy gyönyörű előadást

Miért ne élevznél egy jó előadást az egész napos városnézés után? A Katalán Zene Palotájában szinte minden estére jut egy koncert. Mellesleg, ez egy nagyon jó módja, hogy felfedezd az épület beljesét, ami az UNESCO Világörökség része (és a katalán modernizmus egy csúcsa).

tippek turistáknak

Ha inkább a szabadban töltenéd az estét, akkor látogass el a Montjuic lábához. A szökőkútnál (a zene és a fények) csodás műsorban lesz részed! Ja, igen! Ez a látványosság ingyenes. ;)

tippek turistáknak

Palau de la Musica Catalana, Carrer Palau de la Música 4-6, metro L4 (megálló Urquinaona), Palaumusica.cat
Szökőkút, Plaça d’Espanya, pénteken és szombaton este 7 és 9 között, metro L1 of L3 (megálló Espanya)

4. Látogass el néhány múzeumba – ingyen

A városban számtalan eszméletlen múzeum található, amelyek néha ingyenesen is megtekinthetők.

Pablo Picasso Múzeumban a festő fiatalkori műveit tekinthetitek meg abból a korszakból, amit Barcelonában töltött. A belépés minden vasárnap 15.00-tól ingyenes (minden hónap első vasárnapján a belépés egész nap ingyenes).

Katalónia Nemzeti Művészeti Múzeuma áttekintést nyújt a katalán művészetekből a román kortól egészen a 20. század közepéig. A csodálatos Nemzeti Palotából (amely a múzeumnak ad otthont) lélegzetelállító látvány tárul elénk (ez egy okkal több, amiért ide muszáj eljönnöd). A belépés minden vasárnap 15.00-tól ingyenes (minden hónap első vasárnapján a belépés egész nap ingyenes).

tippek turistáknak
Palau Nacional Barcelona Pano 2013" by Felix König - Own work. Licensed under CC BY 3.0 via Commons 

Tudod, ki volt Joan Miró? Őt tartják a 20. század legnagyobb katalán művészének. Színes és néha már-már naiv műveit a Fundació Miró-ban tekintheted meg. Bár a belépés nem ingyenes, minden csütörtökön 18.00 és 21.00 között 2 jegyet kapsz 1 áráért.

Picasso Museum, Carrer Montcada 15-23, metro L4 (megálló Jaume I), Museupicasso.bcn.cat
National Art Museum of Catalonia, Parc de Montjuïc, metro L1 of L3 (megálló Espanya), museunacional.cat
Fundació Miró, Parc de Montjuïc, metro L1 of L3 (megálló Espanya), fmirobcn.org

5. FC Barcelona meccs egy bárban

Bár ma este 18.15-kor elkezdődött az a focimeccs, amit az egész világ figyelemmel kísér, novemberben még lesz elég alkalmunk figyelemmel kísérni a katalánok kedvenc focicsapatát.

Tagadhatatlan tény, hogy a stadion mellett csak egyféleképpen lehet ezeket a meccseket igazán kiélvezni: mégpedig Barça drukkerek körében! Megfelelő hely lehet a La taverna de Barcelona és a Sports Bar.

Amennyiben igazán autentikus élményre vágysz – csak katalánokkal – próbáld ki a Sotavent (Sarria negyed) vagy a Bar Llopart (Sants negyed) bárokat. Mindeképpen jóval a meccs előtt érkezz, mertezek a szórakozóegységek teljesen tömve lesznek.

Forrás itt

Amennyiben tetszett a bejegyzés, látogass el a blog Facebook oldalára. Csak kattints az alábbi képre. A gomb automatikusan átirányít Facebookra. ;)

tippek turistáknak