Ha átlépted már Barcelona határát, akkor már  tudod, hogy Katalónia szinonímája a lenyűgöző és epikus természet. A Földközi-tenger és a Pireneusok között húzódó táj gazdag és változatos. Ha még sosem jutottál Barcelonától távolabb, most mutatok neked 7 okot, amiért a következő látogatásodat vidékre fogod tervezni. ;)

Besalú

Kétségkívül az egyik legjobban megőrzött ősi város. Besalú a középkorban fontos kereskedelmi útvonalak kereszteződéseinél helyezkedett el. Az egyik figyelemre méltó nevezetessége a 12. századi román stílusú híd, amely a Fluvià folyón ível át. Kikövezett szűk utcák és hangulatos teraszok várnak mindenkit.

tippek turistáknak

A folyóparton pedig a település büszkesége, egy zsidó mikveh található. A rituális fürdőhely a 11. és 12. században épült. Hogy mitől olyan fontos? Azért, mert ez az egyetlen épen maradt zsidó rituális fürdőhely, amely Spanyolország területén található.

Rupit

Ez csodálatos középkori falu Rupit folyó partján található; és egyaránt kínál lenyűgöző természeti tájat, beleértve a festői vízeséseket és békés vidéki sétákat, valamint a középkori kőépületek varázsát az Óvárosban. Fuss végig a régi utcákon és állj meg a boltokban és a helyi éttermekben, hogy valóban a kiélvezd ezt a katalán kincset.

tippek turistáknak

Peratallada

Úgy hírlik, hogy eme döbbenetes város neve a katalán "faragott kő" szókapcsolatból ered. Semmi kétség, hogy az itt található ókori házakat kövekbe vájták a középkori lakosok. A település számos művészeti üzletnek, valamint néhány kiváló étteremnek ad otthont, így bőven van mit felfedezned. Peratallada tökéletesen egyesít mindent, ami régi és új.

tippek turistáknak
Forrás: Carlos Matilla/Flickr

Santa Pau

Ez a különleges katalán falu a nyugalom megtestesítője Garrotxa járásban, a vulkánok régiójában. A helyi középkori építészet és a régi terek lenyűgöző látványt nyújtanak. Santa Pau ezenkívül az itt termesztett fehér babról és néhány híres, élvonalbeli étteremről híres.

tippek turistáknak

Castellfollit de la Roca

Ez a falu egyedülálló, mivel egy bazalt szikla tetején csücsül a Garrotxa természeti park egy lélegzetállító régiójában. A település apró; mindössze 1 km hosszú, ám 50 m magas szikla páratlan kilátást biztosít.

tippek turistáknak
Forrás: Adam Fowler/Flick

Cadaqués

A város, ahol a föld találkozik a tengerrel. Ez a hangulatos város számos múzeumnak és kulturális helyszínnek  ad otthont azok számára, akik új dolgokat szeretnek tanulni a nyaralásuk alatt. Gyakran látogatott ide Pablo Picasso és Salvador Dalí. Azt hiszem, több referenciára nincs is szükség. ;)

tippek turistáknak

Siurana

Ez a település nem annyira ismert, mint a társai ezen a listán. Siurana azonban kétségkívül egy csiszolatlan gyémánt, ami Katalónia egyik legjobban őrzött titkai közé tartozik. A falu egy szikla tetején található, ahonnan csodás kilátás nyílik a Prades-hegységre. Kicsi és csendes, gyönyörűen megőrzött középkori kőházakkal és a Szűz Máriának szentelt templommal.

tippek turistáknak
Forrás: Martin Burrow/Flickr

Te melyik faluban jártál már? Melyikbe látogatnál el szívesen? 

Forrás itt

Tetszett a bejegyzés? Akkor látogass el a blog Facebook oldalára, ahol még több infó vár rád! 

tippek turistáknak