Katalóniát az FC Barcelona mellett leginkább a hangulatos tengerpartja, a Costa Brava, tette igazán híressé. A régió tele van kisebb-nagyobb halászfalvakkal, történelmi - még a római korokból ránk maradt - kikötőkkel és csodálatos mediterrán hangulattal. Fel szeretnéd fedezni a 6 legszebb tengenparti várost? Akkor olvass tovább! ;)

Cadaqués - A művészetek szerelmeseinek

Cadaqués egy bájos tengerparti város, amit olyan katalán művészek látogattak előszeretettel, mint Salvador Dalí és Joan Miró; de kedvelt úticélja volt Pablo Picassonak és Walt Disney-nek is. Figyelemreméltó a sok kubai stílusú ház, amelyet olyan gazdag családok leszármazottjai építétettek, akik a 20. század elején Kubában éltek.

tippek turistáknak
Forrás: Xavier/Flickr

Sitges - A bulibáróknak

Barcelonától mindössze 35 km-re található Sitges, ami közkedvelt megállója minden, a nagyvárosban megfáradt, turistának. Bár is városról van szó, rengeteg étterem, bár és éjszakai szóraközőpont található a területén. Sőt, ez Európa egyik legjobb meleg-barát városa!

tippek turistáknak
Forrás: Victor/Flickr

Ne feledkezz meg a strandokról sem: Sitges ugyanis elnyerte az Európai Unió kék zászlaját (egy minőségbiztosítási rendszer, mely a strandok és kikötők vizének tisztaságát hivatott jelezni).

Tossa de Mar - A történelem kedvelőinek

Ez a történelmi város már a neolitikumban lakott volt; de bőven találunk római kori és középkori maradványokat, mint például a középkori fal, amely egykor a város körül húzódott. Annak ellenére, hogy a város a vízzel határos, Tossa de Mar a parafa gyártásáról lett híres - a 18. és 19. században őrült mennyiségű parafa csapot exportáltak Amerikába.

Ez egy gyönyörű tengerparti város, amelynek manapság fesztelen falusi hangulata van.

tippek turistáknak
Forrás: Jorge Franganillo/Flickr

Calella de Palafrugell - Azoknak, akik rusztikus bájat keresnek

Az egyik legnagyobb város Palafugell térségében, amelynek sikerült megőriznie az eredeti báját, mivel a tömegturizmus (valamilyen érthetetlen módon, de hála istennek) elkerülte. A várost körülvevő kis strandok kiválóak azok számára, akik menekülnének a városok nyüzsgésétől.

tippek turistáknak
Forrás: Jorge Franganillo/Flickr

Begur - A javíthatatlan romantikusoknak

Ez a kis tengerparti város a Costa Brava rejtett gyöngyszemei közé tartozik. Műemlékekben gazdag, de nem hiányoznak a hiteles éttermek és a csodaszép strandok sem. Hagyd el a várost, és fedezd fel a város körül fellelhető kisebb strandokat, mint az Aiguafreda, a Sa Tuna vagy az Aiguableva. Itt valóban megtalálod a hamisítatlan katalán romantikát.

tippek turistáknak
Forrás: Daniel Rubio/Flickr

Sant Pol de Mar - Az egyszerűséget keresőknek

Nem találsz itt mást, mint egy kellemes strandot, néhány éttermet és szállodát. Sant Pol de Mar nem azoknak való, akik nyüzsgő éjszakai életet keresnek. A népszerűsége egyértelműen a régimódi életvitelben rejlik. A tökéletes hely azok számára, akik egy csendes helyet keresnek, hogy élvezzék a tengeri szelet és a hullámok hangját.

tippek turistáknak
Forrás: ANSELM PALLÀS/Flickr

Íme a térkép, hogy könnyebb legyen tájékozódni: 

Tetszett a bejegyzés? Látogass el a blog Facebook oldalára, ahol még több meglepetés vár. 

tippek turistáknak

Forrás itt

Kapcsolódó cikkek: 

tippek turistáknak