Ismeritek azt az érzést, amikor hétfőtől péntekig megállás nélkül robotoltok, aztán a hétvégén nem tudjátok, hogyan töltődjetek fel? Én is. Sőt, amióta za új munkahelyemen hajnali 5-kor kezdek, a hétvégéim általában arról szólnak, hogy mindkét napot átalszom. Ami nem rossz, de nem nevezhető aktív pihenésnek.

Ezért arra gondoltam, összeállítok egy listát arról, mivel lehet izgalmasabbá tenni a hétvégéket. Amolyan tippek ezek, amik pihenést kínálnak arra a két napra, amikor az egész héten elszenvedett monoton mindennapokat (és az érdekes természetű kollégákat) kellene kipihennünk. Rendhagyó, Katalóniához szorosan nem kapcsolódó, bejegyzés következik. ;)

külföldi élet

1. Reptess sárkányt, vagy építs hóembert (évszaknak megfelelően)!

Emlékszel még, mikor csináltál ilyet utoljára? 20 éve? 30 éve? Akkor itt az ideje, hogy felelevenítsd ezt a szép szokást! Tedd le a laptopod, és meg se állj az első alkalmas helyig, ahol sárkányt tudsz eregetni (vagy hóembert építeni).

2. Látogasd meg a szüleidet!

Süss vagy vegyél valami finomat! Miért? Mert a sütitől csak a szeretteinkkkel eltöltött minőségi idő jobb. Itt találsz egy jó receptet is.

3. Menj főzőiskolába!

Megtanulnál valami újat, de nincs elég időd, hogy beiratkozz egy nyelviskolába? Semmi gond! Fogd kézen a legjobb barátnőd/haverod, és menjetek el egy főzőtanfolyamra a városotokban. A jókedv és a szuper hangulat garantált! :)

külföldi élet

4. Válogasd át a tavaly nyári képeket!

És meríts belőlük ihletet az idei évre. ;)

5. Táncolj!

Mindegy, hogy otthon a tükör előtt, vagy a salsa-órákon. A lényeg az endorfin. :)

6. Olvass!

Emlékszel még, hova tetted azt a könyvet, amit mindenképpen el akartál olvasni pár napja/hete/hónapja? Akkor most keresd meg, ülj le a kanapéra, és merülj el benne! Vagy: menj ki a legközelebbi parkba, és olvass egy fa alatt. :)

7. Látogass el egy múzeumi kiállítísra a városodban! Vagy bárhol máshol.

Hiszitek vagy nem, semmi sem inspirálja jobban az emberi lelket, mint a művészetek. Értesz hozzá vagy sem, engedd, hogy a színek és a formák magukkal ragadjanak. Biztos megérintik a lelked.

külföldi élet

8. Vegyél új pizsamát!

Mert a pihe-puha pizsama szuper dolog. Ja, és ha a hétvégén otthon maradsz, ne is hordj semmi mást! :D

9. Kirándulj!

Nem kell a Kanári-szigetekre menni ahhoz, hogy az ember feltöltődjön, kikapcsoljon. Néha elég elmenni egy közeli kisvárosba/barlangba/erdőbe, hogy új gondolatokra leljünk. A lényeg: mozduljatok ki a négy fal közül! Én Olotban az egyik vulkánra szoktam felsétálni, ami kb. 40 perces sétát jelent (bár ez nagyban függ attól, vittem-e magammal fényképeződépet). 

10. Fess, fotózz, kifestőzz ... mindegy, csak találj egy kreatív hobbit!

Vagy köss egy sálat. Állítólag az is segít. :)

külföldi élet

11. Nézz meg egy jó filmet vagy sorozatot!

Trónok harca. Star Wars. Egyre megy.

12. Menj el az állatkertbe!

Kisgyerek van a családban? Remek! Kérd "kölcsön" pár órára. Így a szülők megpihenhetnek, (ha nem tudnak mit kezdeni magukkal, küld át nekik ezt a listát), neked pedig tágulni fog a látóköröd. A gyerekek fantasztikus lények, és a világszemléletükről tuti lehidalsz.

13. Írj naplót!

Kezd el írni a gondolataidat abba a szép füzetbe, amit kifejezetten erre a célra vettél pár éve. Vagy ami még jobb: kezdj el blogot írni. Nem tudod, hogyan állj neki? Itt nagyon sok segítséget találsz.

14. Kezdj el sportolni!

Én a pilatesre esküszöm. De ha neked a kardio-edzések jönnek be, áldásom rá. A lényeg itt is a felszabaduló endorfin. És mellesleg még egészségesebb is leszel tőle. Apropó, a jazz balettet próbáltad már?

külföldi élet

15. Vegyél magadnak valamit!

Például egy új könyvet. Kifogások és lelkiismeret-furdalás nélkül. Ezt már olvastad?

16. A bevásárlólistádhoz add hozzá a következőket: csokoládé, friss menta, fagylalt, marcipán (tudod, a sorozathoz) ...

... és kóstold végig mindet. 

U.I. A fenti bevásárlólista ízlés szerint módosítható. 

Tetszett a bejegyzés? Akkor látogass el a blog Facebook oldalára!

külföldi élet