Amikor április 1-én hazarepültem Katalóniába, ismét teljesen tömött géppel kellett utaznom. Ültünk ott szépen, mint a heringek, és akaratlanul is meghallotam egy-két beszélgetést. Ezek a barátok nagyon boldogok voltak, hogy eljutottak Barcelonába. Tervezték, hogy pár nap után leutaznak még Sitges-be, de nem tudják, ki tudják-e majd tölteni az egész hetet. Mindezt azért, mert elmondásuk szerint "Spanyolország ezen részén nincs más látnivaló". Ezért úgy döntöttem, megmutatom nektek, milyen csodákat rejt a Costa Brava. Mert Katalónia igenis roskadozik a szebbnél szebb helyektől!

Azt mondják, a Costa Brava (magyar jelentése Bátor part) zord, vad, zabolátlan. És tudjátok mit? Mindez igaz! Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a térség annyi látogatót vonzz évről évre. 

1. Empuriabrava

A Costa Brava legnagyobb és egyben legszelesebb strandján minden nap figyelni kell a kék zászlót. Dőlj hátra, és élvezd a hullámok hangját! Ha elnézel balra, megláthatod Roses városát és a Cap de Creus nemzeti parkot. De sétálhatsz a sétányon is, amely a déli Les Launes-t köti össze az északon található La Rubina-val.

tippek turistáknak
Forrás: Toni Carvajal/Flickr

2. Tamariu

A színes Tamariu a családok nagy kedvence. Gironától mindössze egy óra autóval az A-7/E-15 aztópályán. Ha megérkezésed után úgy fogod érezni, hogy mégsem szeretnéd benedvesíteni a lábad, látogass el a város hangulatos éttermeibe és bárjaiba. Friss hal mindenhol van az étlapon.

tippek turistáknak
Forrás: Alberto Romero/Flickr

3. Sa Caleta

A mindössze 15 méter hosszú és 5 méter széles öböl Sant Feliu de Guíxols mellett található. Autóval, de sétálva is könnyen megközelíthető. Bár közel van Lloret de Mar, az öböl valójában már a Baix Empordà megyében található. Mit jelent mindez? Azt, hogy turisták tömege helyett a nyugalmat fogod élvezni. És úgy fogod magad érezni, mintha épp a középkorba csöppentél volna. ;)

4. El Canadell

Llafarnc-ból indulva a legelső tengerpart, amihez megérkeztek nem más, mint az El Canadell. Ez a legnagyobb a Calella de Palafrugell-i strandok közül. Csodáld meg az apartmanokat is, miközben a tengerparton sétálsz. ;)

tippek turistáknak
Forrás: Gerard Girbes Berges/Flickr

5. Cap de Creus

A kedvencem. De kinek is ne tetszene az a hely, amely Salvador Dalít inspirálta? A víz színe türkiz, a sziklamedencék csodás látványt nyújtanak. Az Ibériai-félsziget legkeletibb csücske pedig igazán szürreális élményt nyújt.

tippek turistáknak
Forrás: João Faissal/Flickr

6. El Port de la Selva

Fedezd fel a halászfalut, amely népszerű üdülőhellyé nőtte ki magát. Homokos és apró kavicsos strandja csodás látványt nyújt. Az aktív pihenést kedvelők kipróbálhatják a jetski-t, vagy meglátogathatják a Sant Pere de Rodes kolostort a hegyen.

tippek turistáknak
Forrás: Jorge Franganillo/Flickr

7. Cala del Pi

65 méteres hosszússágával és 15 méteres szélességével ez egy igazi paradicsom, amely Platja d´Aro legészakibb települése mellett helyezkedik el. A kép magáért beszél.

tippek turistáknak
Forrás: Jordi Sanchez Teruel/Flickr

8. Cala Rovira

Ez a strand szintén a Platja d´Aro-n található. Csak nézd meg a tenger színárnyalatát, és nyugodtan kezdj el sírni. Jaj, mégsem! Előtte még képzeld el, hogy ott fekszel a parton, és olvasod a legújabb könyvet, amit kifejezetten az utazásra vettél.

tippek turistáknak
Forrás: Jose Ramon/Flickr

9. Sa Tuna

Ez a strand Begur városa mellett, Kis-Afrikában található. A név (Kis-Afrika) abból ered, hogy a terület kívül esik a Costa Brava fő útvonalaitól. És mégis csak egy órára van Barcelonától.

tippek turistáknak
Forrás: eLjeProks/Flickr

10. Sant Pol de Mar

Zarándokolj el Sant Pol de Mar-ba, a Costa Brava legjobban őrzött titkába. Fedezd fel a gyönyörű öblöket, barátkozz a helyi halakkal, miközben könnyűbúvárkodsz.

tippek turistáknak
Forrás: ANSELM PALLÀS/Flickr

Hogy könnyebb legyen tájékozódni, egy térképet is készítettem nektek. 

Van itt minden: homokos tengerpart, sziklák, vadul burjánzó természet. Hova látogatnál el szívesen? Írd meg kommentben! ;)

tippek turistáknak

Forrás itt